Online Leven

Online vrienden, offline adressen

Kerst en Oud & Nieuw is een goede tijd om met familie en vrienden bij elkaar te zijn. En om zakelijke en persoonlijke relaties te laten weten dat je hen erg waardeert. Dit doen we sinds jaar en dag door het sturen van kaarten of relatiegeschenken. Dit bezorgt TNT Post een hoop logistiek, want tussen Sinterklaas en Drie Koningen wil half Nederland de andere helft iets sturen.

Sinds een paar jaar is hier het online groeten en wensen bijgekomen: via email worden teksten, online kaarten en hele feestnummers naar elkaar gestuurd. Op sociale netwerken is het ook flink druk, want je moet die 9.528 “vrienden” nu ook wel als zodanig behandelen met Kerst. Dit gaat allemaal redelijk goed, zolang je maar een email adres of website kent.

Het wordt echter problematisch als je je online vrienden en kennissen eens wilt verrassen via de snail mail (= echte post). Dan blijkt in mijn geval dat ik van de helft van de mensen eigenlijk alleen maar een email adres, 06-nummer of Twitter-account heb. En dan maar hopen dat die gegevens niet verouderd zijn. En hoe raar het ook mag klinken: veel mensen vermelden geen vast adres op hun eigen website.

Maar: met het internet zijn we niet voor een gat gevangen: dus had ik de afgelopen dagen volcontinue de volgende schermen open staan: detelefoongids, de website van mijn contact, Google.nl, gmail en GoogleMaps.  Toen lukte het meestal wel om de juiste adressen te vinden. In sommige extreme gevallen moest ik eerst een paar BV’s opzoeken via de KvK-site, waar een (geheim?) adres eindelijk soelaas bood over de plaats waar mijn Nieuwjaarsgroet heen kon.

Mmm..het is duidelijk dat ik niet moet overdrijven: online kennissen zijn goed, maar online kennissen met echte adressen zijn beter.

2 reacties