Blog

Two weeks ago a group of people gathered at my kitchen table to talk about a different Internet. The reason for this were the various scandals in which sites and apps misused the privacy of people. The group consisted of doers and thinkers: a software developer, a marketer, bloggers, a composer, open data consultant, Indieweb advocate, hacker / security professional, blockchain developer. Because of this diversity, we exchanged interesting knowledge and insights. This is a short summary of this conversation: How did we get here? We…Ga door met lezen van “The future of a different Internet”

Het is dan toch gebeurd: de ballon is geknapt, de lijn verbroken, de dijk gebarsten. Ja natuurlijk heb ik het over Cambridge Analytica en Facebook, wat dacht je dan? Misschien is het omdat ik ooit jurist was. Misschien omdat ik als geboren Rotterdammer de verhalen ken van wat vervelende mensen doen met bevolkingsdata. En omdat ik genoeg levenservaring heb om te weten dat ongecontroleerde Macht vroeger of later misbruikt wordt. Er is al meer dan genoeg geschreven over de macht van data, dat Google en…Ga door met lezen van “De tijd is gekomen”

Beste Tijger, je hebt gekozen om interim manager of freelancer te worden, mooi. Ik wens je veel en mooi werk toe. Een paar tips voor als je niet bij een opdrachtgever zit te werken: want er is een schaduwzijde aan dit bestaan. De dierentuin die we gewend zijn Een werknemer kan je een beetje vergelijken met een exotisch dier in een dierentuin: er is duidelijk afgekaderd wat je wel en niet mag doen, er zijn oppassers die je in het gareel houden. Er hangen autobanden om jezelf…Ga door met lezen van “Hulp voor de gekooide interim manager”