ChatGPT-en of Googlen
Interim Marketing Manager

ChatGPT-en of Googlen?

In de toekomst zullen mensen wellicht meer gaan ChatGPT-en gaan voor hun informatiebehoefte, in plaats van naar Google. Ik weet het, een bizar idee: waar je sinds 19(19!)98 aan gewend was – krijgt voor het eerst – misschien – echt concurrentie. De gevolgen voor de advertentiemarkt – laat staan voor elke marketeer – zijn potentieel enorm.

ChatGPT-en meer menselijk

Er zijn een aantal redenen waarom ChatGPT wellicht populairder zal worden dan Google voor het zoeken naar informatie. Ten eerste kan ChatGPT op een meer menselijke manier communiceren en kan het een conversatie voeren met gebruikers. Dit kan het zoeken naar informatie gemakkelijker en sneller maken. Gebruikers niet hoeven te zoeken naar specifieke zoekwoorden of zinnen om hun vraag te stellen.

ChatGPT-en voor meer concrete antwoorden

Ten tweede kan ChatGPT specifiekere en gerichter informatie verstrekken dan Google. Het is in staat om te begrijpen wat de gebruiker precies zoekt en op basis daarvan een antwoord te geven. Dit betekent dat gebruikers minder tijd zullen besteden om talloze webpagina’s te lezen om de informatie te vinden.

ChatGPT-en of Googlen?

Een andere factor die ChatGPT populairder kan maken is het feit dat ChatGPT een persoonlijker en intiemer zoekplatform kan zijn. Omdat het kan communiceren op een meer menselijke manier, kan het een gevoel van verbinding geven. En daarmee gebruikers het gevoel geven dat ze echt met iemand praten. Dit kan aantrekkelijker zijn dan een zoekmachine als Google, die meer anoniem is en geen persoonlijk contact met gebruikers heeft.

Kleinere kloof mens en technologie

Een laatste reden waarom ChatGPT populairder kan worden dan Google is als het de kloof tussen mens en technologie verkleint. Door te communiceren op een menselijke manier, kan ChatGPT mensen helpen om beter te begrijpen hoe technologie werkt. Dit kan de drempel verlagen om te werken met verschillende technologische toepassingen.

Google verdwijnt niet direct

Dit alles hoeft nog niet te betekenen dat Google helemaal zal verdwijnen. Google zal mogelijk blijven bestaan als een krachtig zoekplatform voor mensen die op zoek zijn naar specifieke zoekwoorden of zinnen. Of voor mensen die liever gebruikmaken van een traditionelere zoekmachine. Het is in deze vroege fase nog moeilijk om te voorspellen hoe de toekomst eruit zal zien. Er zijn nog veel aspecten aan ChatGPT die succes in de weg kunnen staan. Dus het is belangrijk om open te staan voor veranderingen en nieuwe ontwikkelingen in de technologiewereld.