Trends en Innovatie

Draagbare computers: Google Glass Demo

informatie aan de binnenkant van je vizier, net als de F16-piloten

– ik kan mij de beelden van de Golf Oorlog goed voor de geest halen: ineens zagen we live beelden te zien van piloten met behoorlijk geavanceerde gadgets.

Één daarvan vond ik fascinerend: een vizier, waar aan de binnenkant informatie werd geprojecteerd. Handig, spannend, maar : waarschijnlijk onhandig om het ooit als burger te gebruiken.

Tot.. vorig jaar Project Glass bleek te staan op Google+: toen bleek ik niet de enige te zijn die het info-vizier fascinerend vond. De iPhone was ineens niet meer zo boeiend: de Google Glasses kregen alle aandacht – wat zou je er allemaal mee kunnen doen? 3D, Virtual Reality – een nieuwe wereld leek een stap dichterbij te komen.

En toen kwam de Developer conference van Google in Juni. Vic Kundotra hield een keynote speech, toen Sergey Brin onaangekondigd het toneel op kwam: “of de zaal interesse had in Google Glass?”

Vervolgens zien we op een groot scherm dit: een paar man springen uit een zeppelin boven het conferentiecentrum waar ze op dat moment zitten. Met Google Glass brillen op. En wij zien direct alle beelden die ze uitzenden. Als je de video nog niet gezien hebt: bekijk de eerste 10 minuten.

Er valt weinig op deze demo af te dingen. Of ik ze wil hebben? Voor de grap: ja, zeker.
In het echt? Ik zie mijzelf ze nog niet gebruiken. Maar dachten we dat niet 10 jaar geleden ook van het gebruik van online via smartphones? En nu staan we allemaal rubber nekken te krijgen van het naar beneden kijken.

Weet je wat? Ik verzin wel een reden om ze te gaan gebruiken – ik word met veel plezier een proefkonijn.