Interim Marketing Manager

After-opdracht dip en dan: next!

Ahhh….the week after the last project…..

In mijn hoofd en lichaam neem ik afscheid van LeaseLoket.nl. Mission accomplished, 10 maanden leuk gewerkt, leuke opdracht, nieuwe dingen geprobeerd. Sommige dingen werkten, anderen niet. Comme toujours.

Een erg aardige club mensen bij elkaar gezien die in zeer korte tijd van niets naar iets is gegaan. Dat zie je pas goed, als je terugkijkt: tijdens een project zie je alleen maar de toekomst. Daarom verras ik mijn opdrachtgevers altijd met een soort logboek van de veranderingen: “kijk, toen besloten we dit, gaf ik die presentatie voor de directie en waren we niet binnen 2 maanden, maar 3 maanden live” (I told you so…).  Het zorgt er ook voor dat ik mijn eigen schattingen juist en scherp hou.

Ik kreeg een maand de tijd om mijn opvolger in te werken (luxe!) en kon daardoor ook makkelijker loslaten. Je werkt 4 weken naar het einddoel: hij moet het nu kunnen, geen loshangende draden meer en een clean desk.
De laatste 2 weken waren er toch weer allemaal spannende nieuwe ontwikkelingen en dan besef je pas goed in de laatste trein op weg naar huis: “Niet meer van mij” <zucht>.

Dit loslaten, van dingen, concepten en mensen, moet je wel kunnen als interim manager. Het was een van de adviezen die ik kreeg, toen ik als interim begon: “Je moet wel kunnen loslaten”.

Nu, na 5, 5 jaar blijkt: ik kan het – en ook weer niet. Je blijft denken: hoe zou het gaan met dat idee? Hoe snel is dat CRM-systeem er nou gekomen, werkt de site nu echt als beloofd en vooral: hoe gaat het met hem en met haar? Ik neem dus wel afscheid, maar onderhuids zit mijn onderbewustzijn nog tijden daarna na te kaarten.

En dus zit ik nu in mijn “dip-week”. Ik denk aan andere dingen, wen aan een andere agenda, praat met mensen over leuke nieuwe opdrachten (maar nog niets definitief) en kijk niet meer dagelijks in de Analytics, bedenk geen nieuwe blogposts meer, stap in de auto in plaats van de trein naar Eindhoven, ruim mijn bureau letterlijk op en verwerk de oude mails in de daarbij behorende map.

Ik denk niet meer aan leasen, droom de laatste gesprekken weg over CMS, CRM en nieuwe concepten. Het is mijn manier om mijn hoofd op te ruimen. Om nieuwe energie te krijgen.

Voor het volgende hoofdstuk.