interim opdracht
Interim Marketing Manager

Het afronden van je interim opdracht

Het afronden van van je interim opdracht nadert….

Je opvolger is er, de einddatum komt nu echt in zicht.

Het begint met het maken van lijstjes, het opschonen van je inbox en -taken. De laatste projectvergaderingen, je planned wanneer de Hema-vlaaien gaan komen, welke collega’s je alvast gedag moet zeggen en waar ook alweer alle onderdelen waren van de laptop en je mobiele telefoon die je terug gaat geven.

Oude gewoontes komen terug: updates sturen aan je netwerk, interim bureaus – je gaat weer over andere dingen lezen dan de industrie waar je al die tijd bij betrokken was. Je bezoekt weer eens borrels (“Jij hier!”), gaat eindelijk in op die afspraak om eens te golfen, leert bij met workshops en kijkt met meer dan gemiddelde belangstelling naar mogelijk nieuwe functies online.

Het nieuwe andere leven lonkt.

interim opdracht
Einde interim opdracht – op naar de volgende (foto: Flickr Commons)

De interim manager gaat met pensioen

Ja, je leest het goed: een interimmer gaat tenminste 1 x per jaar met een soort-van-pensioen. Na een flinke en diepe duik van een jaar in een bedrijf, is dan het tijd om boven te komen en een nieuw universum te zoeken.

Cold Turkey bij het afscheid

Toen ik 8 jaar geleden begon, kreeg ik nog veel psychologisch-getinte adviezen hierover. Mensen waren bang dat ik mij teveel zou hechten aan collega’s en “dan kom je nooit meer weg”.

Andersom kwam ook voor, interimmers die vertelden dat ze eigenlijk als een robot door een bedrijf liepen: niets en niemand die ze raakte.

De waarheid ligt zoals zo vaak in het midden. Niemand kan zo lang één zijn met een bedrijf en dan geen cold turkey-gevoel krijgen bij het afscheid. Het is mij tot nu toe goed gelukt om met een mix van pijn en plezier afscheid te nemen van mijn collega’s, mijn afdeling en “mijn” bedrijf. Zeker omdat je via het internet toch wel in contact kan blijven.

Stap opnieuw het Zwarte Gat in

Maar het blijft het gevoel houden als de astronaut die de vertrouwde raket verlaat. Om dan buiten in het zwarte gat een ruimtewandeling te maken naar….ja, naar wat eigenlijk?

We gaan het zien: op 1 mei neem ik mijn eerste voorzichtige stappen buiten de capsule.

2 reacties