Eergisteren kwam ComScore, een relevant onderzoeksbureau, naar buiten met interessante data over mobiel internet gebruik in de VS.

In Januari 2010 heeft 11.1% van alle mobiele telefoon gebruikers een sociaal netwerk gebruikt via een mobile browser. Dit is een verhoging met 4.6% ten opzichte van vorig jaar. Veel van deze groei komt van smart phone gebruikers: 30.8% van deze groep gebruikt een sociaal netwerk via hun mobiele browser. Gewone telefoon gebruikers deden dit slecht in 6.8% van de gevallen.

25.1 miljoen gebruikers surften naar Facebook, 112 % meer dan vorig jaar. MySpace trok 11.4 miljoen gebruikers. Twitter trok 4.7 miljoen mobiele gebruikers in Januari, 347%  meer dan vorig jaar.

En hoe netwerkt Nederland mobiel ?

Als 30 miljoen gebruikers in de US hun sociale netwerken via hun mobieltjes bekijken – hoeveel zal dit dan wel niet in Nederland zijn? Als de US-data een indicatie zijn, dan zou dat betekenen dat 10% van de Nederlanders (en waarschijnlijk meer) Twitter, Hyves, Linkedin en andere netwerken checken via hun mobiel.

De werkelijkheid is anders, suggereert een Vodafone-onderzoek uit begin 2009: ruim 25% van de Nederlanders tussen 16 en 39 jaar checken hun sociale netwerken al op deze manier! Kortom: De US loopt achter op Nederland. Altijd goed om te weten.

Enne..als die 25% van de mensen klaar is met hun sociale netwerk – waar gaan ze dan heen? Is uw site al klaar voor mobiel surfen? (Die van mij nl nog niet…)