Internet Marketing

Gebruik geen Internet Explorer, zegt Duitse regering

Een opmerkelijke ontwikkeling : de Duitse regering heeft gewaarschuwd om andere browsers dan de Internet Explorer te gebruiken vanwege security redenen. De waarschuwing van het Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik betreft alle versie van IE.
Deze waarschuwing is gekomen nadat Microsoft heeft toegegeven dat recente aanvallen van Chinese hackers op de systemen van Google kwamen door de Internet Explorer. (Wellicht heb je eerder gelezen dat Google daarom erover denkt om uit China te vertrekken. Dit omdat de hackers het specifiek gemunt hebben op Gmail accounts van Chinese dissidenten.)

Meestal wordt in geval van een ernstig lek aangeraden om je browser te upgraden naar de laatste versie. In dit geval denken experts dat het lek, waarvan de hackers gebruik maken, in alle versies van IE aanwezig is.

Dit bericht is om een aantal redenen natuurlijk opvallend: volgens mij is het niet eerder gebeurd dat een regering zo’n waarschuwing gaf. Het geeft ook aan hoe in elkaar genetwerkt de wereld tegenwoordig is en hoe technolgiebedrijven en het internet daarin passen : Google wordt aangevallen, omdat Microsoft een lek heeft in zijn browser. De aanvallers zijn Chinese hackers, waar de Verenigde Staten van vermoedt dat ze in opdracht van de Chinese regering de mail van Chinese dissidenten in de Verenigde Staten corrumperen.

Wat het betekent voor online marketing managers?
Mocht je al niet zover zijn: het lijkt mij dat dit de laatste reden is om je website niet alleen meer voor IE te maken. En verwacht dat de Duitsers in elk geval de komende tijd flink gaan experimenteren met alternatieve browsers. 😉