Mocht je interesse hebben in het internet – eenheel aardig overzicht kan je vinden in M-magazine. Dit is een tijdschrift dat je in het weekend bij de NRC krijgt. Niet alleen krijg je een mooi overzicht over de afgelopen 30 jaar met het internet, maar ook de nieuwste ontwikkelingen in een aardig perspectief. De titel van het magazine heet “het wonder van het web” en is ook online te lezen, als je abonnee bent.

Zo zie je een aantal afbeeldingen van het veel-gehypte Second Life, een virtuele wereld op het internet, waar je geen regel tekst meer bent, maar een 3-D figuur. En met dit figuurtje kan je alles en meer (!) wat je in het echt kan. Zie de afbeelding : je kan dus ook vliegen door deze virtuele wereld.

Cover van NRC M-Magazine

Mocht je kinderen hebben : er wordt heel wat paniek gezaaid in ouders-met-kinderen-land over internet : zo zouden kinderen allemaal dingen doen, die je als ouder niet weet. Zoals altijd : de werkelijkheid valt mee – het blijven je eigen kinderen, nietwaar ? Wel vertelt Justine Pardoen in een van de artikelen dat ouders mee moeten gaan doen :als je niet weet wat je kind de hele dag doet op de MSN Messenger, ja – dan krijg je misschien wel eens een keer een verrassing.

(Mocht je hier meer over willen weten, check : Mijn Kind Online)