Gisteren is eindelijk het vervolg aangekondigd van Grand Central, een dienst die Google in Juli 2007 overnam.google-voice1

Google Voice heet deze nieuwe dienst en deze biedt net als GrandCentral één nummer per gebruiker die vervolgens automatisch doorschakelt naar zowel het thuis-, werk- als mobiele toestel. Voor elke van deze toestellen kunnen aparte regels worden opgezet, zoals het niet doorschakelen van werktelefoontjes naar de huistelefoon.

In de pers worden de mogelijkheden van voicemail belicht, zoals de optie om alle voicemails om te laten zetten in tekst en die naar je email adres te laten mailen. Ook kunnen deze berichten met andere Google Voice-gebruikers gedeeld worden. Even handig vind ik dat je al je SMS-teksten kan bewaren en doorzoeken. En je kan het, net als Skype, gebruiken om goedkoop internationaal te bellen. Bekijk de functionaliteiten voor meer info over de nieuwe dienst.

Op Youtube zijn direct meerdere video’s te vinden over Google Voice, waardoor je een behoorlijke indruk krijgt van de vernieuwde dienst.

Google, voor al uw communicatie

Natuurlijk is dit zware concurrentie voor de telecom business. En voor Skype ook trouwens – naast nog een paar andere bedrijven.

Het meest bijzondere is toch wel dat hiermee Google echt het zware geschut inzet voor de hegemonie van je communicatie. Zagen we hier de afgelopen jaren al wat voorverschijnselen, nu komen alle ontwikkelingen goed bij elkaar.

Dat laatste klinkt niet alleen poetisch, zo is het ook : door deze service kan Google altijd met je meegaan – van je computer tot je smartphone tot je telefoon tot je telefoon thuis – kortom: overal kan Google je helpen. Waar je je ook bevindt op deze wereld : je bent altijd bereikbaar via een (Google Voice-) telefoonnummer. En voor wie wie zou dit vooral interessant zijn ? Juist, het (internationale) bedrijfsleven. Dan heb je naast 1 URL waar je altijd te vinden bent, 1 telefoonnummer. Ongeacht wie je telecom provider is. Het zal bijzonder zijn om te zien als grotere bedrijven de komende tijd hun dure en complexe telefooncentrales zullen verruilen voor Google Voice. Die kans is er namelijk.

Was GrandCentral al sinds de overname in 2007 gesloten voor nieuwe gebruikers, Google Voice wordt binnenkort opengesteld voor gebruikers (eerst alleen nog in de US). Hieronder alvast een voorproefje.

Bel ze – nog heel even op de klassieke manier 😉

Reacties zijn gesloten.