Apple Tablet
De Apple-community is op dit moment gek aan het worden: al 2, 3 jaar gaan er geruchten dat een Apple-tablet in de maak is. Dit is een computer die groter zou zijn dan een iPhone en kleiner dan een laptop. Ideaal voor het kijken naar videos, lezen van digitale boeken en bekijken van foto’s. Voor Apple zou dit het antwoord zijn op de zeer goedkope en populaire Netbook-computers.
Maar zeker weten doet niemand het. En dus gaat de geruchtenmachine in overdrive en wordt de Apple-tablet nu al eigenschappen toegedicht die de iPhone reduceert tot een simpele afstandsbediening.

En dan blijkt ineens Microsoft nog te leven – zij hebben ook een tablet computer in de maak! Eigenlijk niet vreemd: ze lieten al in 2006 een tablet zien, die toen de code naam “Origami” had. (check de video) . De 2009-versie is Ultra geheim en heet project “Courier”. (Hoewel: zou je, als je onderstaande video hebt laten maken, het echt zo geheim willen houden?).
Ik moet zeggen: het ziet er niet eens zo vervelend uit. Wat wel vervelend is : de vraag – welke behoefte vervult een dergelijke tablet in verhouding tot een laptop of een smartphone? En daar kan ik geen antwoord op geven. Het wachten is tot Apple een mirakel verricht en een geheel nieuwe categorie computing devices (alweer) bedenkt.

Tot die tijd: zie hoe Microsoft toch langzaam leert van Apple hoe je nieuwe producten introduceert via video.

2 gedachten over “De nieuwe tablet – volgens Microsoft

  1. @justien ja, het blijft wat raar inderdaad. Daarom heb ik wat twijfels over de tablet : als het niet meer/anders doet dan wat we al hebben, waarom doen we dan al die moeite ? We gaan het zien.

Reacties zijn gesloten.