Een belangrijk aspect in het leven van de marketing manager, is zijn relatie met het reclamebureau. Een moeilijke, maar noodzakelijke relatie.

Dus wat doe je als je eindelijk zeker weet dat je marketingbudget mag gebruiken voor een nieuwe campagne of een nieuw product?

Je doet je best op een goede briefing en maakt een afspraak met het bureau.
Nadat deze 2 keer is afgezegd, lukt het om bij elkaar te komen. De kamer zit vol mensen, die blij en enthousiast naar je kijken. Iedereen is ge├»nteresseerd in je hobby’s lijkt het wel en er wordt benieuwd gevraagd naar je familie. Als iedereen na 20 minuten aanwezig is, ga je aan het werk.

Je benadrukt 23 keer wat de belangrijkste punten zijn; dat je een beperkt budget hebt; dat het bureau a.u.b. bij de presentatie van de board dadelijk laat blijken dat ze weten in wat voor bedrijf je werkt. En vooral: dat de campagne jouw marketing doelstellingen gaan helpen behalen.

Je verlaat het monumentale grachtenpand met angst en hoop. En haalt de parkeerbon achter je ruitenwissers vandaan.

Wat gebeurt er dan bij het reclamebureau?

Deze geheel waarheidsgetrouwe documentaire beschrijft het hemeltergende proces waar een bureau zich instort, nadat de klant het pand verlaten heeft.
Een kleine tip: soms gaat het Engels erg snel, maar blijf kijken: het is een video om van te smullen.

3 gedachten over “Wat je reclamebureau doet na de briefing

  1. Leuk filmpje! Echter zo gaat het nooit in de reclame wereld. Er worden altijd goede afspraken gemaakt tussen beide partijen, wat wel en wat niet kan. Er zijn veel goede en betrouwbare reclamebureaus waar je altijd terrecht kan. Zoals op het filmpje, zo gaat het nooit.

  2. @Reclame Westland. Mmm….wel eens van satire gehoord?

    En het leuke van satire is: het is op blijkbaar gebaseerd op net zoveel waarheid, dat het voor een grote groep mensen herkenbaar is.

    Gelukkig is dit voorbeeld zo over de top, dat het geestig is. Dat was de bedoeling.

Reacties zijn gesloten.