Internet Marketing Manager

It’s official: tekort online marketeers komt eraan!


Bron: Adformatie, 29 april 2011

Het is altijd prettig om feitelijke ondersteuning te krijgen voor je ervaringen en waarnemingen. Koud 2 weken geleden schreef ik over een tekort aan online marketeers en nu schrijft de Adformatie erover: het is een analyse van USG Capacity.

Volgens het artikel: “De groei van het vacatureaanbod in het eerste kwartaal 2011 overtreft die van het kwartaal ervoor met ruim 14 procent.”

Bijzonder leuk is de afsluiter van het onderzoek: “Inzoomend op het type vacatures signaleert USG Capacity dat het aantal vacatures voor online professionals opnieuw flink is gestegen. Zo neemt de vraag naar search engine optimization marketeers toe met maar liefst 250 procent.
Daarnaast is het aantal vacatures voor online marketingmanagers gestegen met 144 procent en neemt de vraag naar online marketingadviseurs eveneens toe met 100 procent.

Kortom: mocht je door mijn artikel niet zijn gealarmeerd, doe het dan nu alsnog 😉 Het zou mij niet verbazen als ik dit in Mei bij mijn volgende opdracht ook weer ga merken <zucht> 😉