Internet Marketing Manager

2010, A Future Odyssey

Wennen aan 2010 en voorspellingen

Het is 1 januari 2010 !

Het zal weer even een paar dagen wennen zijn aan het nieuwe jaar, maar het is leuk dat het er eindelijk is. Het belooft een geweldig hoopvol jaar te worden, met een economie die officieel uit de recessie komt, internet marketing dat nu echt mainstream is geworden, mobile marketing dat is doorgebroken en veel, heel veel vooruitgang van de techniek en innovatie.

Het is mijn bedoeling om nog voor het einde van de maand een aantal voorspellingen te doen voor dit jaar. Toegegeven: wat laat, maar om het boeiender voor je te maken ga ik proberen om de meest relevante trends en voorspellingen in het artikel te condenseren.

Interim marketing opdrachten

Op persoonlijk vlak : in 2009 heb ik twee grote interim opdrachten gehad. Van Januari tot Juli heb ik een internationaal bedrijf geholpen met bedenken en realisatie van de internet strategie. Fascinerend om te zien wat er gebeurt als je meerdere sites in verschillende landen live probeert te krijgen.
Sinds medio Juli heb ik een opdracht om een consumentenmerk te herpositioneren in het Zuiden van het Land. Dat is blijkbaar goed gegaan, want ik werk er nog steeds – nu om de herpositionering te laten lukken. Opvallend aan deze opdracht is dat dit relatief weinig met internet te maken heeft – het is een bredere marketing opdracht. Ik denk dat dit niet alleen met mij te maken heeft, maar met hoe internet marketing zich steeds meer als een normaal onderdeel van marketing gaat gedragen. En ik kan zeggen : de wederzijdse beïnvloeding zal leuk gaan werken : marketing zal hierdoor meer accountable worden (alvast een voorspelling) en internet marketing zal meer oog gaan krijgen voor andere aspecten dan alleen sales en resultaten.

Presentaties, advies en Higherlevel

Naast mijn interim werk, geef ik presentaties, hou workshops en adviseer ik bedrijven. Ik verwacht ook dit jaar een aantal interessante en leuke bijeenkomsten op dit vlak te hebben.
Daarnaast hou ik mij al tijden bezig met Higherlevel, de online community voor (innovatieve) ondernemers. Ook voor Higherlevel wordt het een spannend jaar : we groeien al jaren goed door en kunnen bogen op successen. Maar het kan altijd beter, natuurlijk. Als ik bijvoorbeeld tegen mensen zeg dat we in 2009 ongeveer 2 miljoen unieke bezoekers hebben gehad dan blijkt dat we duidelijk nog iets aan de promo van het merk Higherlevel kunnen doen – we zijn de meest onbekende succesvolle ondernemers community van Nederland.
Daarnaast zijn we aan het denken over de toekomst van de community en verbeteringen daarin. Stay tuned op HL.nl, als je hiervoor interesse hebt!

Dit  blog in 2010

Ik ga uiteraard gewoon door met dit blog – het is te leuk om gedachten op te schrijven, waar ik waardevol commentaar op krijg. Daarnaast geeft het mij, hoe vreemd dat ook kan klinken, interessante inzichten op – het werkt voor mij als een verwerkings- en gistingsproces, schrijven. Maar het meest leuk zijn de reacties van jullie, van jou.
Het schrijven kost regelmatig behoorlijk veel moeite, dat geef ik toe : ik zit nu in een erg drukke opdracht met 4 uur reizen per dag eraan verbonden. Mijn gezinsleven heeft daardoor minder tijd van mij. En dat is de prioriteit van dit blog even wat lager. Ik hoop desondanks trouw te blijven aan mijn frequentie van 1 x per week hier te schrijven. Al dan niet gecombineerd met posts voor andere blogs, zoals Marketingfacts.

Kortom : Leuk dat je las in 2009, ik hoop dat je het leuk blijft vinden om hier te lezen en te reageren in 2010 !

Ewout Wolff.

2 reacties

 • Jacques

  Doodzonde, die lange reistijden (in zo’n kabouterlandje) – misschien proberen daar ook wat technologie in te zetten: video-conferencing, Basecamp, wellicht zelfs Google Wave (alhoewel ik dat nog niet echt ‘doorheb’…)? Sterkte ermee!
  En dank voor dit lezenswaardige blog: liever wekelijks een post van waarde dan dagelijks geneuzel – quality over quantity – zou dat niet het 2010-motto moeten worden voor veel meer blogs/sites? ‘RUST’ in de kakofonie?

  Beste wensen! – je ziet me wel weer verschijnen…

 • Ewout Wolff

  Hey Jacques, als een van de trouwste lezers en commentators van dit blog : dank je voor je eerste 2010-commentaar! En hartelijk dank voor je compliment over de kwaliteit hier.

  Wat je schrijft over de afstanden: ja, het is jammer om te zien dat je als interimmer zo vaak fysiek aanwezig moet zijn. Aan de andere kant: that’s the way it is. Ik moet in erg korte tijd iets neerzetten voor mijn klanten, dat van grote impact is. En dan zijn afstanden van minder belang.

  Webconferencing is zeker een goede oplossing, zoals ik al eerder schreef. Maar als je bedenkt dat de meeste bedrijven uberhaupt geen video willen laten zien en/of flash – dan wordt Skype of webconferencing een hele uitdaging. We hebben denk ik een paar weken sneeuw en vorst nodig, om het goede van dit soort oplossingen te zien.

  Zoals je kon lezen: ik blijf doorgaan in 2010, dus : tot lezens!