Internet Marketing Manager

De browser als kinderboek

“Wat is dat nou precies, het internet?”

Geloof het of niet, die vraag hoor ik nog steeds. En zo vreemd is hij eigenlijk ook niet: de meeste mensen die in online marketing werken moet je echt even de tijd geven om alle aspecten van het internet goed uit te laten leggen.

Okay, dan heb je internet uitgelegd, maar CSS dan? HTML5? Cloud computing? En “waarom heb je nu weer een nieuwe browser nodig, iedereen gebruikt toch Explorer?!”

Alweer komt Google ons helpen. In simpele taal, met aardige plaatjes, kortom: in de vorm van een kinderboek. Maar net zoals de voorlezers onder jullie zullen herkennen: zelfs in de simpelste kinderverhalen wordt veel meer uitgelegd dan je zo op het eerste oog kan zien.

Lees het daarom gerust door en je krijgt een korte les in browser-ontwikkeling. Een uitleg waar we heen gaan met 3D in de browser, HTML5, cloud computing, syncing en nog meer.

Als je dan klaar bent en alles weet in eenvoudige termen van het internet en de browsers, kijk dan of kinderen het ook nog kunnen begrijpen. Of de tekeningen gewoon leuk vinden.

En mocht je de volgende keer als marketeer weer een moeilijk product moeten verkopen: bedenk dan datĀ deze manier van marketing van de Chrome browser een prachtig voorbeeld is.