Interim Marketing Manager

Interim marketing overzicht

Vreemd, maar een goed interim marketing overzicht kon ik zelf niet vinden. Laat staan een niet-commerciële site hierover. Omdat ik dit zelf handig vind en het anderen kan helpen heb ik onderstaande lijsten gemaakt. Het is gericht op online marketing. Geef commentaar, mail mij als je ziet dat er nog informatie ontbreekt. Ik zal dit overzicht regelmatig updaten.

Interim marketing overzicht

interim marketing in het algemeen

Tien jaar geleden was er ernstig behoefte aan een overzicht welke interim bureaus gespecialiseerd waren in online marketing. Het vak was nog niet zo oud, laat staan het interim vak, dus waren er nog maar weinig aanbieders. Natuurlijk stond “online marketing” wel op alle sites van bureaus, maar échte ervaring ermee – dat was nog spaarzaam.

Nu, eind 2020, is online marketing synoniem geworden met marketing. En wie is nu niet freelancer, eenpitter, interim manager? Kortom: het overzicht zou te groot worden, als ik alle bureaus hier zou zetten. Daarom hou ik het beperkt tot bureaus die ik écht ken, waar ik tenminste één keer mee gesproken heb of gewoon: een goede opdracht voor heb gedaan.

interim marketing intermediairs

 • Babbage (Amsterdam) – richt zich op interim marketing en communicatie, steeds meer op online. Erg aardige dames en heren. Bijzondere marketeer ook 😉 Bieden nu ook interessante workshops voor interimmers. *
 • NewPeople (Amsterdam) – richt zich op de online wereld. Organisator o.a. van Online Tuesdays in Amsterdam. *
 • Yer Interim (Nationaal) – Interim marketing en communicatie. Gelooft sterk in online marketing. Heb voor hen meerdere opdrachten vervuld. *
 • Jungle Minds (Amsterdam) – concept- en productontwikkeling. Hebben hierbij freelancers en interimmers nodig.
 • Networklink (Haarlem) – bureau van Gijs Mul en Haico de Kroon. Sterk groeiend en dan vooral in interim.
 • SQIQ (Amsterdam) – SQIQ bemiddelt voor interimopdrachten en vacatures in E-business.
 • Brandpit (Amsterdam) – het werving- en interim marketing bureau voor Digital professionals.
 • Schaal X(Utrecht) – bureau voor werving en selectie en interim management.
 • VODW (Leusden) – biedt interim marketeers aan. Onderdeel van een van de grootste marketing adviesbureaus van Nederland.
 • Yacht interim – Bevindt zich nu ook op het interim pad. Heeft interessante afspraken met bijv. Philips.

( * = met deze bureaus heb ik tenminste 1 interim opdracht vervuld)

Interim management sites:

 • Myler Site met community-aspecten, content en opdrachten. Oorspronkelijk inkoop site van Achmea. Geen ervaring mee. Is nu onderdeel van Headfirst.
 • Headfirst inkoopsite van een aantal bedrijven (o.a. ABN Amro) De site lijkt zich nog sterk te concentreren op ICT-gerelateerde opdrachten. Ook geen ervaring mee.
 • Jellow – site voor “Freelancers on demand”. Ik zou een andere titel hebben gekozen, maar het is een concept dat het tot nu toe uithoudt.

Interim opdracht aggregators

 • interim netwerk Een verzamelsite van opdrachten, die de laatste tijd sterk gestegen is in kwaliteit van opdrachten.
 • Planet Interim Een verzamelplaats van interim opdrachten, met hoge drempel om de kwaliteit van interimmers hoog te krijgen.. 

Onderzoeken over interim marketing en management

Al meer dan 10 jaar publiceert Schaekel & Partners de Interim Index. Een aardige graadmeter hoe de markt voor interimmers ervoor staat, plus meningen van managers en interimmers. Weliswaar zijn zij niet een marketingclub pur sang, maar je kan hier toch veel leren. Al was het maar omdat ze dit onderzoek al meerdere jaren uitvoeren.

Interim online marketing manager

Ewout Wolff  –  online adviseur en interim marketing manager sinds februari 2007. Klanten: Centraal Beheer Achmea, Alliander, Avero Achmea, Atradius Collections, Axa Nederland, Freo.nl, de Efteling, LeaseIt, Philips, TomTom, Auping, DLL, Verus, Univé, ING, Floriade Expo, IBFD. Interesse? Lees hier verder of Stuur een mail.

3 reacties

 • Anuschka Hoven

  Hai,
  Een mooie lijst van bureaus! Ik mis nog eentje, namelijk Batenborch.
  Een specialist in marketing en sales professionals, zowel vast als interim.
  groet,
  Anuschka

 • Ewout Wolff

  Hai Anuschka. Je hebt gelijk : Batenborch bestaat al een lange tijd en is gespecialiseerd op marketing en sales.
  In de korte intro schrijf ik dat de lijst “sterk gericht is op online marketing”. Zijn jullie hier ook mee bezig, of richten jullie je meer op de klassieke marketing ?