Online Leven

Turks Gehakt

Gisteravond sms-tje vriend Edwin mij: Je site is gehackt! En ja hoor:

De eerste reactie was natuurlijk onzekerheid : wat is hier gebeurd? WTF gaat iemand mij hakken? Op Google+ en Twitter kreeg ik gelukkig snel reacties, nadat ik mijn probleem had gepost.

Het was een obscure groep hakkers, die zichzelf Turkse hakkers noemt en een probleem heeft met Nederland. Ja, inderdaad erg duidelijk. Maar gelukkig had ik goed geluisterd naar +Jacques Soudan, die mij een automatische backup voor WordPress had aanbevolen. Dit had ik dus al. Nog een keer de laatste versie van WordPress geinstalleerd en ik was alweer van het probleem af.

De “Turkse” hakkers hadden blijkbaar dit goed gepland, want de volgende dag kreeg ik diverse tweets en mails dat ik “Op NU.NL stond!”.

Teveel eer. Maar ik moet het toegeven: het voelt toch wel raar om je eigen site op een lange lijst te staan. Alsof je het kwaad zelf vertegenwoordigt. Maar goed, als je dit lot deelt met PietPaulusma.nl en Ponyparkslagharen.com dan weet je dat je in gezelsschap bent van serieuze verzetshelden en dat verzacht het leed weer. 😉