Vanochtend hoorde ik van een “geheim” project binnen YouTube (er zijn meerderen zoals de HTML 5-beta).

Het gaat om de YouTube Disco.
Niet wat je verwacht: geen draaiende discobal, nee. Maar YouTube staat stijf van de muziek en de bijbehorende videos. Dus wat is leuker dan die muziek gestructureerd aan te bieden, als in een jukebox ?

Je kan aangeven wat je favoriete artiest of band is en dan krijg je alle liedjes te zien, die op YouTube te vinden zijn. Dat is niet alles – je kan gerelateerde bands vinden en een eigen mix van nummers maken. Het blijkt namelijk dat enorm veel mensen YouTube op zetten om naar muziek te lusiteren/kijken.

Kortom : YouTube Disco staat voor Discovery. Hoe lang denk je dat het gaat duren voor YouTube liedjes gaat verkopen op deze manier ? Ik geef het een half jaar. Zeker als je nu al videos kan kopen. Begint YouTube eindelijk geld op te leveren voor Google. 😉

3 gedachten over “YouTube Disco

  1. Ik vind dat Youtube één van de beste uitvinding is na het gesneden brood. Wat een goudmijn aan mooie, bijzondere of ronduit hilarische momenten.

    Deze service lijkt erg op de Genius functie in I-Tunes. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat tussen die twee media een vergaande integratie tot stand komt.

    Ik ben het met je eens dat dit wel eens de inleiding kan zijn naar betaalde dienstverlening voor Youtube. Waar ik een gevaar in zie is dat je dan een soort tweedeling krijgt tussen betaalde en gratis filmpjes. Het grote verschil met I-Tunes is dat daar een centrale regie op zit met betrekking tot het materiaal dat er beschikbaar gesteld wordt en op Youtube is dat er niet.

    Ik ben benieuwd hoe Youtube dan omgaat met mensen die een filmpje kopen, downloaden en vervolgens in het gratis stuk weer uploaden. Interessant om te zien wat voor technologie ze daarvoor gaan gebruiken.

    Trouwens, dank voor de tip Ewout, ik ga de Disco direct uitproberen.

Reacties zijn gesloten.