Internet Strategie,  Nieuwe Concepten

10 Semantic apps to watch

Vandaag heb ik een artikel teruggevonden, dat ik gebruikte bij het maken van de Voorspellingen 2008-post, die helaas is verdwenen in het ronde archief van het internet.

Het gaat hier om de site ReadWriteWeb, die ik al een tijd met veel plezier lees. Vooral omdat hier geschreven wordt over een erg interessante ontwikkeling : de opmars naar het Semantische Web. Je gaat hier meer over horen in mijn blog in 2008.

Ik wilde oorspronkelijk het onderstaande artikel voor jullie vertalen, maar dat voelde dermate stom, dat ik het bij een gewone link laat. Daarna komen de discussies wel. Weet dat dit voor mij nu voelt als een zeeer interessante ontwikkeling. Lees er veel over, dat gaat je geen windeieren leggen. Vooral Freebase en Twine hebben mijn belangstelling.

Geniet ! : http://www.readwriteweb.com/archives/10_semantic_apps_to_watch.php

P.S. : ik wil graag van je horen wat je van het artikel en de 10 Apps vindt !

One Comment

 • Jacques

  Interessant – was wel bekend met XML (o.a. voor sitemaps), maar nog niet in deze context.

  Inderdaad, Freebase is erg ebruiksvriendelijk, maar een bezwaar lijkt me wel dat het door gebruikers\leden moet worden bijgehouden – na Wikipedia en nu ook Wikia, alweer een ‘open’ site? We krijgen het nog druk met al die artikelen en posts schrijven.

  Waarom vind je overigens FB & Twine het meest interessant? En, wat zie je er konkreet mee gebeuren?

  Persoonlijk denk ik dat deze manier van zoeken nog te experimenteel is – toegegeven, we zoeken op dit moment niet al te efficient, maar of dit soort ‘kleine’ machines tegen de giganten op kunnen boksen?

  Bovendien, de meeste sites zijn hier nog helemaal niet voor uitgerust – geen idee ook hoe ik mijn sites zou moeten aanpassen…

  Dus, licht ons voor – leg me maar uit waarom ik het helemaal verkeerd zie 🙂