Je hebt misschien het TV-spotje al gezien met de onnavolgbare Jochem de Bruin : hierin kondigt hij voor zeer veel microfoons aan dat Rabo in mobiel bellen stapt.

Dat was groot nieuws, want welke bank gaat nu belminuten verkopen ? Dat doet natuurlijk geen deftige financiele dienstverlener. Het verhaal hierachter is natuurlijk dat Rabo hoopt een voorsprong te krijgen met mobiel internet.

Rabo ziet, dat het internet dadelijk even gemakkelijk op je mobiel te bekijken is als thuis op de PC.

Volgens de bank : “De mobiele telefoon is de portemonnee van morgen. Wij zijn er zeker van dat binnen afzienbare tijd het merendeel van de betalingen via de mobiele telefoon loopt”, zei Rabobank-bestuurder Piet Moerland gisteren bij de presentatie van de nieuwe betaalmethode. “De vraag is niet of het gebeurt, maar hoe snel”, aldus Moerland. “Want de technologie is inmiddels zo verder gevorderd dat je van een mobiele telefoon een veilig betaalinstrument kunt maken.”

Mmm…interessant. Ik heb net de mazzel dat ik een smartphone heb. Beetje nog een lastig ding, maar hij laat mijn mail en agenda up to date zien. En…ik kan er mobiel mee internetten (eindelijk). Laat ik het zo zeggen : het is geen onverdeeld genoegen op zo’n klein schermpje geld over te moeten maken. Dus even de hele huishouding er in pluggen, neen.

Maar iets leuks zien en het direct kunnen betalen ? Ja zeker. Graag !