Laatst bijgewerkt:

Europese Social Media Trends 2009

Categorie├źn Netwerken en Samenwerking

Mooie presentatie van Tom Smith voor het IAB, Oktober 2009. Hij werkt voor Trendstream een consultancy/marktonderzoek bureau en hij verzamelt niet alleen interessante info, hij maakt er ook mooie presentaties van. In dit geval over social media trends in Europa.

En alvast een prettige verrassing: ook cijfers van Nederland. Meestal wordt NL in dit soort grote presentaties voor het gemak maar vergeten en nu dus niet. En dus kan je je in de meeste gevallen verbazen over de sociale media activiteit van de landen om ons heen. Altijd gedacht dat Italie en Spanje bijvoorbeeld ernstig bij ons achterliepen op gebied van internet. Uit deze studie blijkt dat ze wat sociale interactie betreft toch wel een factor x drukker zijn online dan wij.

Ach, zo hou je het spannend. Voor bedrijven en marketeers die nog steeds twijfelen (en hopen dat Sociale Media weggaan) – slecht nieuws. En hoe jonger de mensen zijn die aan dit onderzoek meedoen, des te meer houden ze zich met sociale media bezig. Verplichte kost voor marketeers.

Reacties zijn gesloten.